Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld 
en wat wordt bedoeld en niet gezegd 
gaat de meeste liefde verloren...

Bel direct
Wat is mediation en wanneer kies je ervoor?
Mediation is een manier om conflicten op te lossen met behulp van een neutrale en onpartijdige derde.  Je kiest voor mediation als je een conflict hebt waar jullie zelf niet meer uitkomen en liever geen gerechtelijke procedure start. Het grote verschil van mediation met rechtspraak is dat een mediator niet over partijen beslist, maar tussen partijen in staat om hen te begeleiden in het proces van zoeken naar oplossingen. De mediator heeft de regie over het proces, partijen hebben de regie over de inhoud van de gesprekken. Omdat partijen komen tot eigen oplossingen, zijn partijen meer tevreden over de gemaakte afspraken en houden die vaak langer stand. Bovendien is mediation een stuk goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure.

Echtscheiding of relatiebreuk

Een (dreigende) scheiding of relatiebreuk is erg vervelend. De materiële kant van een scheiding regelen is best ingewikkeld. Het verdelen van vermogen en goede afspraken maken over eventuele kinderen is erg moeilijk als de emoties hoog zitten. Als familiemediator help ik jullie  om 'on speaking terms' te komen en tot goede, duurzame afspraken te komen. Gezien mijn achtergrond als kindercoach kan ik, naast de mediation tussen jullie als partners, ook jullie kind(eren) door deze ingrijpende verandering heen coachen. Zo kunnen jullie zo zorgzaam mogelijk uit elkaar en voorkomen jullie dat de kind(eren) slachtoffer worden van getouwtrek tussen ouders in een (v)echtscheiding. 
Meer over scheiden

Spanning door gedragsproblemen

Als kindercoach ben ik gespecialiseerd in gedragsproblemen en leerproblemen die voortkomen uit overprikkeling, zoals bij autisme, ADHD, ADD, hoogsensitiviteit (HSP) en hoogbegaafdheid vaak het geval is. Uit ervaring weet ik dat dergelijke problemen leiden tot veel spanning binnen gezinnen. 
Als mediator kan ik helpen om de behoefte van alle gezinsleden boven tafel te krijgen. Het inzichtelijk maken e n naar elkaar uitspreken van die behoeften zorgen vaak voor beter begrip van elkaars situatie. Ouders én kinderen zien dan vaak goede, duurzame oplossingen. 
Meer over kindercoaching

Ruzie in (stief)ouderschap

Kinderen opvoeden is niet makkelijk en leidt vaak tot conflicten. Conflicten met je kind(eren), de andere ouder, stiefouders, grootouders of professionals die een belangrijke rol spelen in het leven van jouw kind, zoals onderwijs- of jeugdzorgprofessionals. Mediation is niet alleen een goede manier om te zoeken naar een oplossing voor conflicten, maar kan ook preventief worden ingezet om conflicten te voorkomen. Bijvoorbeeld door het opstellen van een (stief)ouderschapsplan met een volledige jaarplanning en de evaluatie daarvan, of het maken van een oppas-manual waar zowel jullie als ouders als oppassende grootouders achter kunnen staan.

quotesArtboard 1 copy 2

Dankjewel: Het gesprek was door jou in goede en veilige handen. Ik had de ruimte om mijn verhaal te doen en voelde mij eindelijk gehoord.

Stappenplan

Hoe werkt mediation? 

01

Mediation-
overeenkomst

Voorafgaand aan de mediation sluiten we een mediationovereenkomst. Hierin worden jullie en mijn rechten en plichten, het stappenplan uitgelegd en het tarief vastgesteld.

02

Exploreren

In deze fase staat het gesprek in het teken van verkenning van het probleem. Ik begeleid het proces, Jullie bepalen de inhoud van de gesprekken. 

03

Onderhandelen

In deze fase stellen jullie onder mijn begeleiding een onderhandelingsagenda op en staat het gesprek in het teken van samen zoeken naar passende oplossingen. 

04

Besluiten & afronden

Jullie hebben afspraken gemaakt. Indien noodzakelijk of gewenst zet ik die afspraken op papier in een eindovereenkomst.  

Waarom een MfN-registermediator?

Het MfN-register is het enige erkende kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Voor inschrijving hebben we onze kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond door verschillende theorie en praktijk toetsen. Door permanente educatie en toetsing blijven wij scherp op de kwaliteit van onze mediations. Handig, want dat geeft jou de zekerheid van een professionele mediator die up to date is en volgens de regels werkt. Het register is erkend door de Raad voor Rechtsbijstand. In sommige gevallen vergoedt de overheid dan ook een deel van de kosten die je maakt voor mediation. Dit hangt af van je inkomen en je vermogen. Een MfN-registermediator kan deze vergoeding voor je aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Vrijblijvend contact?
Bel direct op telefoonnummer 06-43552699 of stuur een bericht via onderstaand contactformulier. In het verband met de neutrale en onpartijdige positie die ik als mediator heb verzoek ik je in het contactformulier geen inhoudelijke details over het geschil te delen. Deze informatie bespreken wij aan tafel tijdens de eerste mediation.Nieuwe alinea